zaterdag 6 februari 2010

J’ai tué ma mère wint MovieSquad Award

Film over de moeizame relatie tussen een puberzoon en zijn moeder. Geschreven én geregisseerd door de 20-jarige Canadees Xavier Dolan, die tevens de hoofdrol op zich nam.

De MovieSquad jongerenjury had naast J’ai tué ma mère ook Alamar (Pedro González-Rubio) en R (Michael Noer en Tobias Lindholm) genomineerd. Het is J’ai tué ma mère geworden.

IFFR-webite: "Ze verklaarden hun keuze in het juryrapport als volgt: ‘J’ai tué ma mère is niet zomaar een film, maar een kunstwerk. De film heeft een zeer herkenbaar thema, waarmee veel jongeren zich kunnen identificeren. De regisseur heeft alle filmelementen op de beste manier gecombineerd. De muziek, het gebruik van verschillende gekleurde beelden en dromerige scènes geven iets extra’s aan het verhaal. Vooral het gebruik van poëzie geeft diepte aan het verhaal en helpt het gedrag uit te leggen van de moeder en zoon.’ De winnaar van de MovieSquad Award ontvangt €2.000 ter promotie van de film onder jongeren en wordt opgenomen in het landelijke filmeducatieve programma MovieZone."

J’ai tué ma mère is vanaf 25 februari 2010 in de bioscoop te zien.

Geen opmerkingen: