maandag 18 januari 2010

Uitgelicht: Los Viajes del Viento

Op maandag 25 januari draait Los Viajes del Viento om 22.00 uur in Lantaren-Venster, Rotterdam. Nog voor de start van het festival, in de Preview Tour. Hopelijk is de film ook tijdens het IFFR te zien.

Los Viajes del Viento
Het woeste en desolate Colombiaanse landschap is het prachtige decor voor Los Viajes del Viento (De reizen van de wind), een onconventionele roadmovie met een vleugje Latijns-Amerikaans magisch realisme en opwindende accordeonduels.

De oude accordeonist Ignacio Carrillo heeft na de dood van zijn vrouw gezworen om de accordeon nooit meer te bespelen. Hij begint aan een lange reis naar Noord-Colombia met het doel om de accordeon terug te geven aan zijn leermeester. Onderweg krijgt hij ongewild gezelschap van Fermín, een tiener die droomt van een bestaand als reizend muzikant. Het wordt een lange en avontuurlijke reis. Onderweg probeert de verbitterde Ignacio zijn reisgenoot ervan te overtuigen om een ander levenspad te kiezen, maar hij zal uiteindelijk onder ogen moeten zijn dat het lot andere plannen heeft voor hem en zijn pupil.

Geen opmerkingen: