woensdag 28 januari 2009

Volop kans voor jong talent op het IFFR

Wat een heerlijk festival is het IFFR toch :-)

Wat het IFF Rotterdam mede zo verrassend maakt is de diversiteit aan originele films en de setting tijdens de festivalperiode. Voor (meer) gevestigde, maar ook zeker voor beginnende regisseurs vormt het IFFR een fantastisch breed platform.

Met het IFFR programma-onderdeel Bright Future geeft het IFFR regisseurs in alle opzichten mooie presentatiekansen! Alexis dos Santos (Unmade beds), Michael Imperioli (The Hungry Ghosts), Courtney Hunt (Frozen River), Ruben Östlund (Involuntary), Gianni Di Gregorio (Pranzo di Ferragosto), Sebastian Silva (La Nana), en talloze andere creatieve regisseurs, verrijken dit festival met intrigerende films. Veertien van de Bright Future films doen mee aan de VPRO Tiger Awards Competitie.

Leuk aan het festival is dat je met je kop koffie of pilsje opeens bij een regisseur aan een tafeltje zit. Dat je arthouse films nu in een mega-bioscoopzaal kunt bekijken met veel andere arthouse liefhebbers. Dat de maker van de film en acteurs/actrices de film persoonlijk inleiden. En dat je als bezoeker films een waardering kunt geven voor de Publieksprijs. Nou, waar wacht je nog op?

Geen opmerkingen: